fredag 4. desember 2015

Luke 4. Pepperkaker, Papirlosjen og RAK

Hei. I dag er det Papirlosjen jeg åpner luke hos. I denne luken er det mye som skjer. Jeg skal vise dere min RAK hos papirlosjen, som hvem som helst kan vinne, og minner dere også om min egen adventskalender:-)


Mitt tips i dag er nok ikke noe revolusjonerende, men det gjør julestria litt enklere:-)  Jeg regner med at det er flere med meg, som syns det er kjedelig å kna, kjevle og stikke ut pepperkaker i timevis ALENE. For som de fleste av oss kjenner til, er det kun de første 10 minutta, det er spennende for unga å hjelpe til å bake. Så snart første brett er ute av ovnen er det jo bare smaking som gjelder. Sånn er det ihvertfall her i huset:-)
Og siden vi skal bake både julemenn og peppekakeby, er det greit å kunne ta en snarvei med noe av julebaksten:-)


Det første jeg gjør er å ta meg en tur på butikken og kjøper inn noen billige pepperkaker. Du kan selvfølgelig kjøpe de dyre sortene også, men her i huset går det flere 10-tals bokser med pepperkaker i julen, så da er det greit at de er billige:-) Så må vi ha nonstop og glasur. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe ferdig glasur i år, men det er jo så innmari enkelt å lage den sjøl, for ikke å snakke om billigere.

Til galsuren bruker jeg: 
1 stk eggehvite
250 gr melis
noen dråper sitronsaft
Piskes til den er luftig og hvit. 
Klar til bruk:-)
Jeg tilsatt litt farge på glasuren, men dette er ikke nødvendig.


Så er det bare og samle barna og pynte i vei. Litt glasur, nonstopp og vips, 
så har vi dekorative, enkle og gode pepperkaker til jul:-)

Så var det RAK'en. Vi i Papirlosjen har bestemt oss for å gi en gave til en av dere som bidrar med å holde bloggen vår i ånde. Det vil si, at jeg velger meg ut en favoritt i de innkomne bidraga nå i desember. Det samme gjør de andre i designteamet, så her er det mange muligheter til å få seg en gave i posten.

Så hva må du gjøre for å få min RAK? 
Du trenger bare å levere inn ett bidrag i vår pågående utfordring innen den 5 Januar. Etter den tid kårer jeg min favoritt:-) Jeg ønsker meg gjerne å se flere bidrag med project life, så ikke vær redd for å sende inn både PL, kort, 3D produkt og diverse andre papir kreasjoner:-) Gleder meg til å få sende denne pakken til en av dere der ute:-)

I tillegg har jeg også min egen julekalender gående, så her kan du vinne enda en premie med meg:-)
Her må du følge min blogg, og legge igjen kommentarer i innlegga mine nå i adventstiden:-)Håper du likte pepperkake tipset mitt i dag og lykke til med RAK'ene og julekalender og ikke glem og delta på Papirlosjen sin pågående utfordring Jul/vinter :-) Klem DT-Elisabeth

1 kommentar:

  1. Kjenner meg godt igjen med unger som går fort lei, etterhvert er det bare nonstop som gjelder og før jeg vet av ordet av det er posen tom. Heldigvis er det fint med bare melis også :-)

    SvarSlett